Pörssiyhtiöiden mainetutkimus

Maine on tutkimusten mukaan isossa roolissa pörssiyhtiöiden arvonmuodostuksessa. Olemme mukana selvittämässä Suomalaisten pörssiyhtiöiden mainetta.

Sijoittamien on luottamustoimintaa ja uskoa siihen, että yhtiö pystyy myös pitkällä aikavälillä vastaamaan odotuksiin ja tuottamaan arvoa omistajilleen. Aikaisemmat kansainväliset tutkimukset osoittavat, että luottamus kumpuaa hyvästä maineesta. 

Osakesäästäjät toteuttaa yhteistyössä T-Media Oy:n ja Pörssisäätiön kanssa laajan pörssiyhtiöiden mainetutkimuksen, jossa selvitetään suurimpien Helsingin pörssiin listattujen yhtiöiden maine yksityissijoittajien keskuudessa.  

Tutkimuksella halutaan erityisesti nähdä, mitä osakesijoittajat ajattelevat yhtiöiden toiminnasta ja maineeseen vaikuttavista tekijöistä, ja mitkä tekijät vaikuttavat voimakkaimmin yksityissijoittajien luottamukseen ja sijoitushalukkuuteen.

Vastaa, vaikuta ja voita.

Osallistu ja arvioi yhtiöiden mainetta. Vastaajien kesken arvotaan kolme 1000 euron arvioista osakesalkkua.

Pääset osallistumaan tutkimukseen linkistä, joka löytyy 6.5. julkaistussa Viisas Raha -talouslehdessä tai 13.4. lähtevässä uutiskirjeessämme.

Tutkimuksen tulokset julkaistaan syys-lokakuussa 2021.

Luottamus&Maine Akatemian erikoisjaksossa Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri ja Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman kertovat maineen merkityksestä pörssiyhtiöille.

”Luottamus perustuu pitkälti yrityksen maineeseen; sijoittamispäätökseen vaikuttavat monet sellaiset tekijät, jotka ovat linkittyneet maineeseen.”

”Maine on luottamuspeliä, jossa lupaukset on lunastettava kuukaudesta, viikosta ja päivästä toiseen”, täydentää Suomen Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.