Tietoa Finda Oy:n osakkeenomistajille

Finda Oy on suomalainen sijoituskonserni, jonka juuret ovat Länsi-Suomessa, jossa se toimi puhelinyhtiönä jo 1800-luvun loppupuolella. Finda toimi pitkään DNA:n omistusyhtiönä, josta se kuitenkin luopui vuonna 2019. Findalla on historiansa takia kymmeniä tuhansia osakkeenomistajia, mutta se ei ole kuitenkaan listattu pörssiyhtiö.

Myös monet Suomen Osakesäästäjien jäsenet ovat Findan osakkeenomistajia. Toimistollemme tulee melko paljon yhteydenottoja, joissa vaaditaan, että Osakesäästäjät ottaisi tiukemman roolin esimerkiksi Findan yhtiökokouksessa ja vähemmistöosingon vaatimisessa.

Findan pienosakkaat ovat nyt perustaneet yhdistyksen, joka valvoo ja ajaa Findan vähemmistöosakkaiden etuja. Voit antaa omistamistasi osakkeista valtakirjan yhdistykselle, jos et ole itse halukas osallistumaan yhtiökokoukseen.

Yhtiökokous pidetään 28.2.2024 ja siihen on ilmoittauduttava viimeistään 23.2.2024. Yhtiökokouksen esityslistalla on mm. se, että osinkoa ei jaeta ja että yhtiön osakesarjat yhdistettäisiin. Findan pienosakkaat ry vastustaa näitä molempia ehdotuksia.

Yhdistykseen pääset tutustumaan ja antamaan valtakirjasi osoitteessa www.findanpienosakkaat.fi. Lisätietoja antaa yhdistyksen puheenjohtaja, Jouko Kalsi, info@findanpienosakkaat.fi.

Suomen Osakesäästäjät tukee Findan pienosakkaat Ry:n toimintaa ja allekirjoittaa sen esittämät vaatimukset Finda Oy:lle.