Suunnattu osakeanti ja Nurminen Logistics

Suomen Osakesäästäjät on lähtökohtaisesti hyvin skeptinen suunnattujen osakeantien suhteen. Sellaisen käytön täytyy olla hyvin poikkeuksellista, esimerkiksi liiketoimintakaupoissa sellaista voidaan harkita. Rahoituksen hankkimiseen yleensä suunnattua osakeantia ei ole edes tarkoitettu.

Suunnatun osakeannin pitäisi sitä paitsi olla suhteellisen pieni, esim. kymmenys osakekannasta, ja osakkeen hinnan pitäisi olla pörssikurssin suuruinen.

Nyt Nurminen Logistics järjestää annin, jossa yhtiö myy 67% verran nykyisestä osakemäärästä noin 35 sentin hintaan.

Asia on ollut jonkin verran julkisuudessa, ja osakkeenomistajat ovat olleet huolestuneita tilanteesta. Niinpä Osakesäästäjät on ollut yhteydessä sekä yhtiöön että sen suurimpaan osakkeenomistajaan Ilmariseen, joka omistaa noin viidenneksen yhtiöstä. Ilmarinen on lisäksi myymässä omistamaansa kiinteistöä Nurmiselle.

Vaikka tilanne on periaatteessa ongelmallinen monellakin tapaa, niin Osakesäästäjät on perustelut kuultuaan ymmärtäväinen osakeannin järjestämiselle. Lisäksi, esimerkiksi Ilmarinen itse ei ole osallistumassa antiin.

Osakesäästäjät kuitenkin paheksuu yhtiön tapaa käyttää koronatilannetta hyväkseen järjestäessään yhtiökokouksen, johon osakkeenomistajat voivat osallistua ainoastaan yhtiön määräämän asiamiehen välityksellä. Etäkokouksen järjestäminen olisi ollut tässä tilanteessa oikea tapa kokouksen järjestämiseen.

Nurminen lupasi Osakesäästäjille palata annin jälkeen julkisesti tarkemmin annin perusteluihin.