Suomessa on miljoona osakkeenomistajaa

Miljoonan suomalaisen osakkeenomistajan raja saavutettiin tänään, ilmoitti Euroclear Finland. Lukumäärästä noin 379 000 on naisia ja noin 531 on miehiä.

Osakesäästäjät on ensimmäisenä ehdottanut osakesäästötiliä Suomeen ja ajanut osakesäästötilin lanseeraamista jo 10 vuotta ennen tilin tuloa Suomen markkinalle vuonna 2020. Huomionarvoista on, että osakkeenomistajien lukumäärän kasvu ei vaikuttaisi riippuneen pörssin kehityksestä, vaan viimeisten vuosien voimakas kehitys on alkanut juuri osakesäästötilien lanseerauksen jälkeen.

Tämä on vahva signaali poliitikoille, että olemme kansakuntana oikealla tiellä. Minkälainen kansansuosio siitä tuleekaan, kun lanseerataan Osakesäästäjien OST 2.0-malli, Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman kertoo.

Suomessa on nyt miljoona osakesäästäjää. Näistä 910 000 on tavallisia suomalaisia ja 90 000 on esimerkiksi yhtiöitä, säätiöitä ja järjestöjä. Pääsemmekö juhlimaan miljoonaa yksityissijoittajaa juhannukseen mennessä?” Snellman jatkaa.

Graafi: Osakkeenomistajien lukumäärän kasvu ei vaikuttaisi riippuneen pörssin kehityksestä, vaan viimeisten vuosien voimakas kehitys on alkanut juuri osakesäästötilien lanseerauksen jälkeen.

Osakesäästäjänä saat enemmän

Osakesäästäjien jäsenenä saat lukuisia rahanarvoisia jäsenetuja sekä Viisas Raha -lehden kahdeksan kertaa vuodessa.

Liity jäseneksi! Voit myös ostaa jäsenyyden lahjaksi täältä.