Nasdaq tarjoaa tuhannelle nuorelle osallistumisen Osakesäästäjien Sijoittamisen perusteet -kurssille

Nasdaq käynnistää Euroopan laajuisen hankkeen talous- ja sijoitusosaamisen vahvistamiseksi. Hankkeen tarkoituksena on yhteistyön kautta edistää talousosaamista ja sijoittajansuojan toteutumista sekä kasvattaa osallisuutta.

Suomessa hankkeen kumppanina on mm. Suomen Osakesäästäjät. Osana yhteistyötä Nasdaq on sitoutunut maksamaan Suomen Osakesäästäjien Sijoittamisen perusteet -kurssin osallistumisen tuhannelle nuorelle, jotka eivät vielä ole Osakesäästäjien jäseniä.

Kurssi on tarjolla kaikille halukkaille, ja se on digitaalisesti saatavilla. Sillä on siis tosi hyvä potentiaali, kunhan se saadaan jalkautettua. Parhaimmillaan sen vaikuttavuus tulee olemaan iso, Nasdaq Helsingin toimitusjohtaja Henrik Husman sanoo.

Hankkeen tarkoituksena on lisätä nuorten osallisuutta talouskasvussa.

 Suomessa osakkeenomistajien määrä on lähtenyt voimakkaaseen nousuun osakesäästötilien lanseerauksen jälkeen ja meillä eletään sijoittamisen kulta-aikaa. Sijoittamisesta puhutaan yhä arkipäiväisemmin ja myönteinen kehitys pörssissä innostaa uusia sijoittajia markkinoille. Siksi haluamme auttaa uudet sijoittajat hyvin alkuun tarjoamalla ensi keväänä Sijoittamisen perusteet -kurssin tuhansille suomalaisille ilmaiseksi ja ilman velvoitetta olla jäsenemme. Uskomme, että sijoitustiedon lisääminen tekee markkinoilla toimimisen turvallisemmaksi kaikille”, kertoo Osakesäästäjien toimitusjohtaja Victor Snellman.

Sijoittamisen perusteet -kurssi tulee kurssivalikoimaan taas keväällä 2022.

Alkuperäisen tekstin on kirjoittanut Maarit Krook, viisasraha.fi mediaan. Kuvan Henrik Husmanista on ottanut Timo Porthan

Viisasraha.fi on ilmainen taloudesta uutisoiva verkkolehti.

Sivusto tarjoaa sijoittajalle ajankohtaista riippumatonta tietoa ja pyrkii auttamaan parempiin sijoituspäätöksiin. Osakesäästäjien eri ikäiset aktiivit kirjoittavat näkemyksiään sivuston blogissa.