Jäsenkyselyn tuloksia

Miksi Suomen Osakesäästäjiin kannattaa kuulua? Jäsenet listasivat tärkeimmät asiat

Suomen Osakesäästäjien imagossa korostuu jäsenten mielestä erityisesti rehellisyys, asiantuntevuus ja jäsenistön puolesta puhuminen.
 

Henni Jääskeläinen | 6.6.2024

Suomen Osakesäästäjien tärkein tehtävä on edunvalvonta, kannanotot ja yhteiskunnallinen keskustelu. Tätä mieltä on 71 prosenttia Osakesäästäjien jäsenkyselyyn vastanneista. Tärkeimpien tehtävien joukkoon kuuluu jäsenten mielestä myös Viisaan Rahan julkaiseminen (59 prosenttia).

Jäsenten mielestä edunvalvonnan tulisi keskittyä ensisijaisesti lainsäädäntötyöhön osallistumiseen. Tavoitteena pitäisi olla järkevä verotus ja kannustava sijoitusympäristö. Jäsenet eivät koe yhtä tärkeiksi asioiksi piensijoittajien edun ajamista yhtiöoikeudellisissa tapahtumissa ja aktiivisia kannanottoja mediassa.

Tärkein syy Osakesäästäjien jäsenyydelle on Viisas Raha -lehti (75 prosenttia vastaajista). Seuraavaksi merkittävimmäksi jäsenyyden syyksi nousivat kyselyssä jäsenedut ja -alennukset (48 prosenttia). Edunvalvonta, kannanotot ja yhteiskunnallinen keskustelu ylsi kolmannelle sijalle (45 prosenttia).

− Olen äärimmäisen iloinen ja kiitollinen siitä, että jäsenemme vastasivat kyselyyn aktiivisemmin kuin koskaan ennen. Nyt toimiston työntekijöillä ja hallituksella on vahva kuva siitä, mitä jäsenistö haluaa. Toimisto ja hallitus ovat laatimassa parhaillaan uutta strategiaa tuleville vuosille, ja kysely antaa erinomaiset suuntaviivat sen laatimiseen, sanoo Suomen Osakesäästäjien puheenjohtaja Karri Salmi.  

Viisaalle Rahalle arvosanaksi 8,5

Viisas Raha sai Suomen Osakesäästäjien toiminnoista parhaan arvosanan (keskiarvo 8,5).

Suurin osa (67 prosenttia) lukee Viisaan Rahan pelkästään paperisena. Pelkän digilehden lukijoita on 17 prosenttia vastaajista. Sekä printti- että digilehden lukijoita on myös 17 prosenttia.

Kyselyyn vastanneista 77 prosenttia lukee jokaisen Viisaan Rahan numeron. Yhden lehden numeron lukemiseen käytetään aikaa keskimäärin 63,7 minuuttia.

Lukijoista 42 prosenttia painottaisi lehden sisällössä nykyistä enemmän muita sijoituskohteita kuin pörssiosakkeita. Toisaalta 41 prosenttia ei kaipaa nykyistä enempää sisältöjä muista sijoituskohteista.

Viisas Raha -lehden merkittävä kehittäminen on yksi strategisten painopistealueiden keskeisin osa. Tutkimustulokset antavat tukea jo aloitetulle suunnittelutyölle. Minun intohimoinen tavoitteeni on se, että tuotamme jatkossa Suomen parasta ja luetuinta talousalan aikakausilehteä. Panostuksia tullaan jatkamaan nyt valmistuvan digiuudistuksen lisäksi myös printtiin. Fyysisen lehden aika ei ihan vielä ole ohi, jos siitä voidaan luoda hyödyke, joka tuntuu hyvältä kädessä, se näyttää hyvältä ja sen sisältö on ajan patinaa kestävää raudanlujaa journalismia ja tutkimusta, ei yhdessä päivässä happanevaa kertakäyttödataa, Salmi sanoo.

Suomen Osakesäästäjien jäsentutkimuksen toteutti Tietoykkönen Oy. Tutkimukseen vastasi 3 079 Osakesäästäjien jäsentä13.–27. toukokuuta.

Digilehti uudistuu

Viisasraha.fi-sivusto uudistuu kesän aikana. Jatkossa tarjolla on myös sisältöjä, joita pääsevät lukemaan vain Suomen Osakesäästäjien jäsenet. Voit lukea sisältöjä kirjautumalla Viisaan Rahan sivustolle Suomen Osakesäästäjien tunnuksillasi.

Myös Viisaan Rahan näköislehti uudistuu. Jatkossa Viisaan Rahan digilehdet voi lukea Viisasraha.fi-sivuston tai uuden Viisas Raha -sovelluksen kautta. Uudistuneessa näköislehdessä Viisaan Rahan juttuja voi myös kuunnella.

Viisas Raha -sovelluksen voi ladata Google Play Storesta tai App Storesta. Kirjaudu palveluun Suomen Osakesäästäjien tunnuksillasi.