Kuukausisäästäminen

Kuukausisäästäminen tarkoittaa sitä, että sijoituskohteeseen sijoitetaan euroja kerran kuukaudessa. Helpoin ja kulutehokkain vaihtoehto on ryhtyä rahaston kuukausisäästäjäksi.  jolloin rahastoon siirtyy automaattisesti kuukausittain etukäteen määritelty summa. Kuukausisäästäminen on suhteellisen riskitön tapa kartuttaa varallisuutta, mutta se vaatii pitkää sijoitushorisonttia ja järjestelmällisyyttä.

Kun säästät säännöllisesti joka kuukausi, ostat rahasto-osuuksia markkinoiden ollessa matalammalla ja korkeammalla. Kun markkinat ovat matalalla, ostat rahasto-osuuksia useamman samalla euromäärällä, kuin silloin kun markkinat ovat korkeammalla. Markkinoiden ollessa matalalla ostat siis rahasto-osuuksia halvemmalla. Kuukausisäästäjänä sinun ei tarvitse miettiä milloin lisäsijoituksia olisi hyvä tehdä.

Kuukausisäästäminen on yksi tapa vähentää sijoituksien riskiä. Osakesäästäjien jäsenenä pääset mukaan sijoituskursseille ja muihin tapahtumiin, jossa opit sijoittamisesta enemmän.

Kun olet tehnyt säännöllisen säästösopimuksen, ei sinun tarvitse miettiä markkinoiden heiluntoja ja milloin sijoituksia kannattaa tehdä. Kun osakekurssit syöksyvät ja mediassa huudetaan markkinoille täyttä tuhoa, voi pelkokerroin nousta ja myyntinappula houkutella. Silloin auttaa, että sijoitussuunnitelma on mietitty valmiiksi ja tiedät mitä omistat.

Pidä mielessä

  • Tee sijoitussuunnitelma
  • Valitse kuukausisäästörahastoksi rahasto, jolla ei ole merkintäkuluja.
  • Kuukausisäästökohteeksesi voi sopia myös ETF.
  • Kuukausisäästäjä on pitkäjänteinen sijoittaja, jonka on totuttava markkinoiden heiluntaan.
  • Osakesäästäjien jäsenenä saat rahanarvoisia etuja – katso mitä etuja meillä on tarjota juuri sinulle!